Carnaval Assenede

Datum uitstap: 
Sun, 09/03/2014

In tegenstelling tot vorig jaar was de dorpskernvernieuwing in Assenede nu definitief afgewerkt, en kon de carnavalstoet aldus doorgaan als vanouds, met vertrek in de Dijkstraat en optocht naar het centrum via de Hoogstraat. Van bij het begin was het reeds over de koppen lopen. Assenede heeft een carnavaltradie die zijn wortels reeds voor de Tweede Wereldoorlog heeft.  

Niettemin was er toch een nieuwigheid: de gebruikelijke lus via Kapelledreef en Prins Boudewijnlaan werd in 2014 vervangen door het aandoen van een paar extra straten in de wijken rond de Burgstraat. Aldus konden wellicht wat extra gezinnen worden bereikt.  

Voor het 16de jaar op rij werd een drankstop voorzien nabij 'het Routteke', met biertjes en cola. Geen moment te vroeg, want we hadden ondertussen reeds de nieuwe wijken achter de rug en het weer was warm voor het jaar.  Na de stoet konden we voor een rondje terecht in de Germinal en in de cafetaria van de Sporthal. Daar konden we nog getuige zijn van de druk bijgewoonde en in authentieke carnavalsfeer verlopende prijsuitreiking voor de deelnemers aan de stoet.