1 mei uitstap Gent en Waarschoot

Datum uitstap: 
Fri, 01/05/2015

's Voormiddags trad de Harmonie op tijdens de 1-mei Stoet door de Gentse straten en in de namiddag trokken we naar Waarschoot.

De wandeling 's voormiddags in Gent was voor velen reeds in de schoenen gekropen, en boven Waarschoot hingen donkere onweerswolken te dreigen. Dit lijkt wel het recept voor een bij voorbaat ongezellige uitstap. Maar niets was minder waar!  

Wat de onweerswolken betreft, is het bij dreigen gebleven. De enige waterdruppels die we in Waarschoot hebben gezien kwamen uit de mooie fonteintjes rechtover de afgebrande kerk. Op het plein – met café – bij de kerk konden we eerst een uurtje rustig pauzeren en in een aangenaam zonnetje genieten van broodjes en een glaasje naar keuze.  De rondwandeling verliep tezamen met de organisatoren in opperbeste sfeer en het aantal kilometers viel best mee. Onderweg werd even halt gehouden aan het kerkhof van Waarschoot waar met de Internationale werd uitgevoerd ter ere van de overleden leden en werkers van de socialistische beweging. Na de muzikale rondgang konden we in de zaal te Waarschoot nog even nagenieten met lekkere verse broodjes en een biertje of ander vocht. Een geslaagde uitstap!