Jeugdharmonie Nobsa Colombia

Datum uitstap: 
Wed, 26/04/2017

Hun eerste en waarschijnlijk enige buitenlandse reis kadert in een sociaal project met deelname aan het internationaal muziekconcours voor de jeugd in Neerpelt. Deze kinderen lopen school van 6 uur tot 14 uur en krijgen nadien dagelijks  nog drie uur muziekrepetitie. Deze reis is dan ook een beloning voor hun inzet.

De Banda Sinfonica Infantil de Nobsa kreeg woensdagavond een warm onthaal in Bassevelde. Na de lange reis (4u bus naar Bogota, vlucht van 12 uur naar Madrid, vervolgens naar Zaventem om per bus aan te komen in Bassevelde) werd al bibberend de bus uitgeladen en werd hen een drankje aangeboden al hadden ze liever warme soep gehad.

Eens een beetje opgewarmd steeg het Colombiaanse bloed en vergastten ze ons op enkele swingende nummers los uit de pols. De toon was gezet!

De 43 muzikantjes tussen 9 en 15 jaar en enkele leraar-begeleiders maakten kennis met hun gastgezinnen en reden huiswaarts voor een hapje en een warm bed.

Donderdag gingen ze naar Brugge en dit met het openbaar vervoer want een groot budget hadden ze niet. Na de uitstap en niettegenstaande de jetlag  werd nog een uur gerepeteerd in het oud gemeentehuis als voorbereiding op hun eerste internationaal concert om 19u30. Dat het hier om een quasi professioneel orkest ging, bleek al gauw na de aartsmoeilijke maar swingende Colombiaanse muziek.

Vrijdagvoormiddag, na 3 uur repetitie en een lunch, vertrokken ze naar Neerpelt voor het internationaal concours. We blijven hen met liefde en respect volgen op facebook. Daar zagen we al dat ze een fantastische resultaat behaalde: 1e prijs Cum laude!

Dank aan de gastgezinnen!

Wie hen wil zien en horen: via youtube: banda sinfonica de Nobsa Ronda Concurso nacional 2016