Generale repetitie Concours met anti-stress bardienst

Datum uitstap: 
Sat, 29/03/2014

Laat ons een koe een koe noemen, de generale repetitie voor een concours is geen lachertje. Hoort ook geen lachertje te zijn.  Het is vaak één van de weinige bijeenkomsten waar werkelijk alle instrumentensecties volledig vertegenwoordigd zijn en niet zelden komen er dan nog onaangename verrassingen uit de bus voor de dirigent, die tot harmonie en balans moet zien te komen.  

Vergelijk het met het klaamaken van een feestgerecht voor 50 mensen die 's anderendaags aan tafel komen, waarbij je pas de avond ervoor alle ingrediënten in je keuken hebt liggen ….   

Marlies en Helga hebben weliswaar geen feestgerecht gemaakt, maar wel een toffe en zeer originele bardienst in elkaar gestoken met niet-alleweekse ingrediënten als 'antistress-thee, ijsjes met fruit en slagroom, briefjes met rustgevend dichtwerk, wierook en ontspannende sfeermuziek. Voor enkele bierminnende muzikanten was het wel even slikken toen de bedeling van gerstenat geen prioriteit bleek te zijn, maar zij hebben uiteindelijk wel hun pintje gekregen.  Het volkomen rustgevende initiatief van Helga en Marlies heeft blijkbaar geholpen, want 't anderendaags slaagden we voor het concours.